Kusadasi stranden
Kusadasi beschikt over een groot aantal mooie zand en kiezelstranden. De meeste stranden in en om Kusadasi zijn zandstranden zoals het populaire Ladies beach maar ook Long beach. Er zijn weinig plaatsen in Turkije met dergelijke kilometers zand stranden. Deze zandstranden zijn meestal druk bezet. Voor de liefhebbers zijn er ook kleinere stranden die wat rustiger zijn zoals die in het nationaal park.
Centrum strand Kusadasi
Het centrum strand is het enige strand in de stad en ligt direct naast de jachthaven. Het zandstrand is vrij toegankelijk. Er zijn geen parasols of stoelen. Het is een makkelijk strand om even een duik in de zee te nemen als u in een van de hotels in het centrum verblijft.

Ladies beach
Dit beroemde strand heeft een bijzondere status in Kusadasi. Ladies beach is een zandstrand, 1 kilometer lang met parasols, stoelen, douches, cafés en restaurants tegenover de strandstraat. Ladies beach is een van de meest populaire stranden in het gebied en is altijd druk, voornamelijk op zondag.

Long beach Kusadasi
Long beach is een 18 kilometer lang strand. De naam Long beach is hieraan verleend. Long beach ligt op 15 minuten rijden van Kusadasi. Dit kustgebied is vooral ingenomen door Turkse zomerhuis complexen en aan de kant van Kusadasi staan nog een aantal hotels. Het strand loopt vanaf het eind van Kusadasi helemaal door tot Guzelchamli. Ook Davutlar en Sogucak kunnen van dit mooie zandstrand genieten.

Kalamaki beach
30 kilometer ten zuiden van  tegen het eind van de baai van Kusadasi op het Dilek schiereiland ligt het Nationaal park Kalamaki, een van de best bewaarde plaatsen in het land. Dichte pijnboombossen die de bergen bedekken bereiken de stranden en de zee in dit goed onderhouden park. Het water in dit deel is kristal helder. Als u het Kalamaki park binnenkomt is het eerste strand aan de rechterkant. Het strand is een zandstrand met picknick tafels, douche voorzieningen, toiletten, stoelen en een cafe-restaurant.
Er zijn rotsachtige baaien tussen het eerste en het tweede strand waar u privé kunt badderen als rotsen geen probleem zijn voor u. Het tweede en het derde strand in het park zijn stranden met kiezels. Er zijn stoelen, parasols, toiletten, douches en cafe en restaurant op deze stranden
Kusadasi
Deze aan zee gelegen stad, Kusadasi, is enorm gegroeid de afgelopen 30 jaar en is speciaal populair bij pakket vakanties vanuit Europa. Van 6000 bewoners in 1970 tot ongeveer 50.000 bewoners nu, hoewel hiervan wel een groot deel alleen in de zomer in Kusadasi aanwezig is. Vele cruiseschepen die door de Egeische zee reizen stoppen hier. Deze cruiseschepen stoppen in Kusadasi omdat het dichtbij vele oudheden ligt. Kusadasi is een goede basis om oude steden als Priene en Efeze te bezoeken.

Wat te doen in Kusadasi
Ondanks dat er naast de Caravanserai weinig van historische interesse in Kusadasi zelf is, is de stad toch populair door de vele hotels, restaurants, souvenir en kleed winkels en het bruisende nachtleven. Het Kale district heeft enkele oude traditionele huizen en smalle straten en geeft een indicatie van hoe de stad er vroeger uitgezien heeft. Kusadasi bezit enkele mooie zandstranden waarbij enkele dichtbevolkte en sommige rustige stranden zijn. Op de meeste stranden is een ruime keus aan watersporten te vinden.


INFO KUSADASI
Het weer in Kusadasi

Copyright © 2014 by "R.van Briemen"   •   All Rights reserved   •   E-Mail: post@rvanbriemen.com