Kemer is een voormalig vissersdorp aan de Middellandse Zee ten westen van Antalya. Transfertijd van het vliegveld van Antalya
duurt ca. 45 minuten. Kemer is gesitueerd in een groene omgeving, omringd met pijnboombossen en citrusbomen, die zich tot hogere heuvels van de Taurus-gebergte uitstrekken. Zowel Kemer als de plaatsen in de omgeving, zoals Çamyuva, Beldibi, Göynük en Tekirova, hebben goede stranden en prima accommodaties
Het voordeel van Kemer is dat het als uitvalbasis kan dienen voor de vele bezienswaardigheden in de omgeving. Bijvoorbeeld in Çirali doet zich een natuurwonder voor: uit de rotsspleten boven op een heuvel komen vlammen uit! Waarschijnlijk ontsnapt hier een bepaald soort gas uit, die met vuur aangestoken wordt.
Phaselis is een andere bezienswaardigheid in de buurt. De meeste boottochten die je in Kemer kunt boeken, doen ook Phaselis aan. Eerst kom je met grote boten in de baai van Phaselis aan. Daarna volgt een overstap naar kleinere roeiboten die je naar het op ca. 200 meter verder liggende land brengt.
Het is een relatief kleine oud Romeinse stad op een schiereiland met baaien aan beide kanten. De binnenste baai is vroeger door de Romeinen als haven gebruikt. Er zijn ruïnes te zien van de hoofdstraat, agora, amphitheater, aquaduct en de haven.

Niet ver van Cirali ligt Olympos, ook een oud Romeinse nederzetting. Van de oude stad Olympos is echter weinig overgebleven. De overblijfselen zijn beperkt met enkele stenen poorten, graven en muurruïnes.
Waar Olympos tegenwoordig bekend om geworden is, is het prachtige zandstrand dat door autoriteiten in de toeristische sector tot twee keer toe tot het beste strand ter wereld is uitgeroepen.

Kemer wordt aan één kant omringd door de Middellandse Zee, aan de andere kant omringd door bossen, beken, bergen en valleien. Wie verder naar het noorden toe de Taurus-gebergte in gaat, ziet prachtig natuur om er van te genieten. Het is zeker de moeite waard om een auto of jeep te huren en op eigen gelegenheid de noordelijke omgeving van Kemer te verkennen.
Copyright © 2010 by "R.van Briemen"  
INFO KEMER
Het weer in Kemer